FLUITEND DOOR DE FJORDEN

DIRECT AANMELDEN

VERLEG JE GRENZEN IN DE NOORSE BUITENLUCHT

De Noorse lente: geniet van het frisse groen met de vele bloemen in het dal maar ook van de sneeuw in de hogere gebieden. Hike naar de top van een berg voor een machtig uitzicht en leer in het wild te overnachten. Of maak een groot vuur en overnacht aan de rand van een meer na een kajaktocht.

De Folkehøgskule in Seljord, een begrip in Noorwegen, zal een maand lang jouw thuisbasis zijn. Samen met deze partner maken we alle expedities mogelijk, terwijl je gewoon je schoolwerk bijhoudt.

We vertellen je graag alles over Fluitend door de Fjorden tijdens de (online) informatiebijeenkomst.

FLUITEND DOOR DE FJORDEN SURVIVAL

SURVIVAL IN DE BOSSEN VAN NOORWEGEN

Tijdens Fluitend door de Fjorden reizen we in de lentemaanden af naar Noorwegen. Met een groep van 15-26 middelbare scholieren leef je vier tot vijf weken samen op de campus van de Folkehøgskule in Seljord. 

In de ochtend werk je aan je schoolwerk, in de middag ga je de bergen in, ga je klimmen, vissen en navigeer je met een kompas. Je wordt begeleid door een coach om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

We sluiten het avontuur af met een meerdaagse expeditie door een verlaten gebied (Hardangervidda) waarbij we survivallen in tenten en berghutten.

DETAILS AVONTUUR

DOELGROEP: 16+, 3VMBO, 4HAVO en 4/5 VWO
LOCATIE: Seljord, Noorwegen
DATA: mei – juni 2024*
Kosten 2023: €4050,-** (incl.vervoer, accommodatie, maaltijden, excursies, coaches en docenten.)

* Prijs en data voor 2024 moeten nog worden vastgesteld
** Wij begrijpen dat het een groot bedrag is. Wij bieden een traject aan waarbij we de leerlingen aanmoedigen en begeleiden om ook zelf een deel van het bedrag bij elkaar te verzamelen! Meld je hier aan voor een fondswerftraining.

“Je leert eens niet ‘omdat het moet’, maar omdat er oprecht interessante onderwerpen tussen zitten.”

Anoniem

Fluitend door de Fjorden 2022

ROUTE EN ACTIVITEITEN

Noorwegen is met haar vele nationale parken, adembenemende fjorden en winterse, uitgestrekte landschappen een fantastische locatie om avonturen te beleven. Wij gaan de Noorse natuur beleven vanuit ons basiskamp: de Seljord Folkehøgskole in Noorwegen.

Enkele voorbeelden van activiteiten:

  • (Rots)klimmen
  • Hiken
  • Kajakken
  • Vis vangen en klaarmaken op vuur
  • Eigen bestek maken uit hout
  • Wintersport: skiën, sleeën, hiken met sneeuwschoenen
  • Slapen in de natuur 

Een actief en sportief avontuur in de Noorse natuur! Lijkt het jou geweldig samen met een groep jongeren een uitdaging aan te gaan? Pak dan je backpack maar en leer excursies plannen terwijl je de sterrenhemel (of misschien zelfs wel het Noorderlicht!) bestudeert.

SELJORD FOLKEHØGSKULE

In samenwerking met Seljord Folkehøgskule laten we je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je soms zelf denkt.

Normaal gesproken kunnen alleen jongeren die hun examen behaald hebben terecht bij één van de tachtig Folkehøgskolen in Noorwegen. Zij krijgen een jaar de tijd om te ontdekken wat zij samen willen en kunnen bereiken in het leven.

De school wordt internationaal geroemd. ‘t Wylde Leren maakt deze vrije en avontuurlijke levensschool toegankelijk tijdens je middelbare schooltijd.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik me aanmelden?

Als je interesse hebt om mee te gaan, schrijf je dan onder voorbehoud in. Hiermee maak je jouw interesse kenbaar en kunnen wij je snel informeren over belangrijke zaken. Zodra je zeker weet dat je met een avontuur mee wilt, meld je je definitief aan. Voor je definitieve inschrijving heb je toestemming van je ouders en school nodig. Probeer je zo snel mogelijk definitief aan te melden, want dan pas is jouw deelname officieel!

Wat zijn de kosten en hoe krijg ik het bedrag bij elkaar?

Op de pagina avonturen vind je de kosten voor een avontuur. Mochten de kosten heel hoog voor jou zijn, dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag op weg met bijvoorbeeld ideeën of een fondswerftraining. Lees hierover ook deze blog.

Wat leer ik tijdens een avontuur van 't Wylde Leren?

Een avontuur van ’t Wylde Leren is één grote leerschool, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij geloven dat avontuurlijk leren bijdraagt aan je persoonlijke, sociale en maatschappelijke ontwikkeling. Ook helpen we jou om studievaardigheden te verbeteren, zoals zelfstandig werken en plannen. Afhankelijk van het avontuur leer je ook allerlei buitensporten zoals zeilen, kajakken en ijsklimmen en vaardigheden zoals navigeren en koken op vuur.

Hoe ziet het onderwijsprogramma er tijdens het avontuur uit?

De leerprogramma’s van ’t Wylde Leren bieden een unieke combinatie van school, activiteit in de natuur en persoonlijke ontwikkeling. We streven ernaar om zes dagen per week in de ochtenden tijd te besteden aan zelfstudie. De middagen staan in het teken van buitensport en persoonlijke ontwikkeling.

Zijn de leerprogramma’s van 't Wylde Leren gevaarlijk?

Als deelnemer van een leerprogramma van het Wylde Leren naar Noorwegen ben je voor alle buitenactiviteiten verzekerd via de buitensportorganisatie waar wij lokaal mee samenwerken. Onze partners zijn gecertificeerde buitensportbedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is belangrijk te beseffen dat buitensporten risico’s met zich meedragen. In het kader van je eigen veiligheid is daarom belangrijk dat je je als deelnemer aan onze regels en veiligheidsvoorschriften houdt. We besteden hier aan het begin van de reizen aandacht aan.
Als deelnemer van De Groene Koers ben je voor alle activiteiten aan boord verzekerd via het zeilschip waar we mee varen. Ook zij hebben al hun papieren op orde en besteden veel aandacht aan de veiligheid aan boord door regelmatige controles. Gedurende de reis wordt hier uiteraard ook aandacht aan besteed. Voor de activiteiten aan wal sluit de stichting een aanvullende verzekering af.

Hoe sportief moet ik zijn?

Je hebt geen buitensportervaring nodig. Wel verwachten we van je dat je een gemiddelde conditie hebt en geen probleem hebt om fysieke inspanningen te leveren. Twijfel je over je gezondheid of conditie? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen bespreken of je mee kan.

Heb ik toestemming nodig van mijn ouders om mee te gaan?

Iedere jongere moet toestemming van zijn of haar ouders/verzorgers krijgen om mee te gaan met ’t Wylde Leren.

Hoe is toestemming van school en leerplicht geregeld?

Kijk hier voor meer informatie. 

Ik heb niet de leeftijd juiste leeftijd (14+ of 16+ t/m 18) maar wil wel graag mee, kan dat?

Stuur een mail naar mail en stel je vraag aan ons, dan nemen wij contact met je op.

Kan ik vrij krijgen van school voor een avontuur?

De meeste avonturen van ‘t Wylde Leren duren enkele schoolweken. Wanneer je mee wilt met deze reizen is het verstandig om vroegtijdig te overleggen met de school. Aangezien avonturen van ’t Wylde Leren een hoog educatief gehalte hebben, is onze ervaring dat scholen bereid zijn om hierover in gesprek te gaan. Wij helpen je hier graag bij als dat nodig is.

Ik ben een docent/schoolleider en wil graag verkennen of 't Wylde Leren iets voor mijn school kan betekenen.

Neem contact met ons op via mail of bel ons. Dan maken we een afspraak om de mogelijkheden met elkaar te bespreken.

Ik wil graag iets voor 't Wylde Leren betekenen.

Wij kunnen altijd hulp gebruiken! Neem contact met ons op via mail of bel ons. Beschrijf wie je bent en wat je graag voor ons wilt betekenen. Hoe specifieker je bent, hoe makkelijker het voor ons is om te kijken hoe je onze Stichting als ambassadeur of helper kunt ondersteunen. Bij voorbaat dank!

Hoe werkt de betaling en annulering?

Zodra jij je definitief aanmeldt ontvang je een automatische boekingsbevestiging. Daarin staat ook een link met een betalingsverzoek. Binnen twee weken dien je 30% van de reissom over te maken als aanbetaling. Hiermee bevestig je jouw deelname aan de leerreis. Een maand voor vertrek maak je het resterende bedrag over.

We gebruiken de volgende staffel bij een daadwerkelijke annulering: 15% in geval van annulering tot 6 maanden voor vertrek; 20% in geval van annulering tot 5 maanden voor vertrek; 30% in geval van annulering tot 4 maanden voor vertrek; 40% in geval van annulering tot 3 maanden voor vertrek; 50% in geval van annulering tot 2 maanden voor vertrek; 75% in geval van annulering tot 1 maand voor vertrek; 90% in geval van annulering tot 3 dagen voor vertrek; 100% in geval van annulering op de dag van vertrek.

GA JE MEE OP AVONTUUR?

Lijkt Fluitend door de Fjorden jou tof? Bekijk het 7-stappenplan om te zien wat de eerste stap is om mee te kunnen op avontuur.

7-STAPPENPLAN