Fluitend door de fjorden

De Noorse lente: geniet van het frisse groen met de vele bloemen in het dal maar ook van de sneeuw in de hogere gebieden. Hike naar de top voor een machtig uitzicht over een fjord en leer om daar in het wild te overnachten. Maak een groot vuur aan de rand van een meer na een kajaktocht. 

Samen plannen we kleine en grotere expedities, met elkaar voeren we deze uit. Een deel van het programma komt tot stand in samenwerking met Folkehøgskule in Seljord. De Folkehøgskule is een begrip in Noorwegen; het wordt een prachtig programma vol natuurschoon, avontuur en persoonlijke ontwikkeling!

In de ochtend werk je aan je schoolwerk, in de middag ga je de bergen in, ga je klimmen, vissen en navigeer je met een kompas. Je wordt begeleid door een coach om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We sluiten het avontuur af met een meerdaagse expeditie door een verlaten gebied (Hardangervidda) waarbij we overnachten in tenten en berghutten.

Details

Doelgroep – 16+, 3VMBO, 4HAVO en 4/5 VWO

Waar – Seljord, Noorwegen

Reisdata – 18 mei – 17 juni 2023 / mei – juni 2024*

Kosten 2023 – €4050,-** Dat is inclusief vervoer, accommodatie, maaltijden, excursies, coaches en docenten.

* Prijs en data voor 2024 moeten nog worden vastgesteld.
** Wij begrijpen dat het een groot bedrag is. Wij bieden een traject aan waarbij we de leerlingen aanmoedigen en begeleiden om ook zelf een deel van het bedrag bij elkaar te verzamelen! Meld je hier aan voor een fondswerftraining.

Meer weten – over het programma en de begeleiders? Vraag informatie aan.

En kom naar een informatiebijeenkomst!

SELJORD Folkehøgskule
In samenwerking met Seljord Folkehøgskule laten we je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je soms zelf denkt. Normaal gesproken kunnen alleen jongeren die hun examen behaald hebben terecht bij één van de tachtig Folkehøgskolen in Noorwegen. Zij krijgen een jaar de tijd om te ontdekken wat zij samen willen en kunnen bereiken in het leven. De school wordt internationaal geroemd. ‘t Wylde Leren maakt deze vrije en avontuurlijke levensschool toegankelijk tijdens je middelbare schooltijd.

Volg @seljordfhs op Instagram!

LOCATIE en activiteiten
Noorwegen is met haar vele nationale parken, adembenemende fjorden en winterse, uitgestrekte landschappen een fantastische locatie om avonturen te beleven. Wij gaan de Noorse natuur beleven vanuit ons basiskamp: de Seljord Folkehøgskole in Noorwegen.

Enkele voorbeelden van activiteiten:

  • (rots)Klimmen
  • Hiken
  • Kajakken
  • Vis vangen en klaarmaken op vuur
  • Eigen bestek maken uit hout
  • Wintersport: skiën, sleeën, hiken met sneeuwschoenen
  • Slapen in de natuur 

Een actief en sportief avontuur in de Noorse natuur! Lijkt het jou geweldig samen met een groep jongeren een uitdaging aan te gaan? Pak dan je backpack maar en leer excursies plannen terwijl je de sterrenhemel (of misschien zelfs wel het Noorderlicht!) bestudeert.

Volg @wyldeleren op Instagram!