Jouw Noorderlicht

Beleef de Noorse winter, doorkruis besneeuwde hoogvlaktes en leer een sneeuwhol te graven na een tocht op een hondenslee. Trotseer de kou en maak een groot vuur aan de rand van een bevroren meer. Samen plannen we kleine en grotere expedities, met elkaar voeren we deze uit. Een deel van het programma komt tot stand in samenwerking met Folkehøgskule in Seljord. De Folkehøgskule is een begrip in Noorwegen; het wordt een prachtig programma vol natuurschoon, avontuur en persoonlijke ontwikkeling!

In de ochtend werk je aan je schoolwerk, in de middag ga je de bergen in, ga je ijsvissen en navigeer je met een kompas. Je wordt begeleid door een coach om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We sluiten het avontuur af met een meerdaagse expeditie waarbij we overnachten in zelfgebouwde sneeuwholen, we een ijswaterval beklimmen en gaan cross-country skiën.

Details

Doelgroep – 16+, 3VMBO, 4HAVO en 4/5 VWO

Waar – Seljord, Noorwegen

Reisdata – 21 januari – 4 maart 2023 / jan-mrt 2024*

Kosten 2023€5350,-**
Prijs is inclusief vervoer, accommodatie, maaltijden, excursies, coaches en docenten.

* De data en prijs voor 2024 moeten nog definitief worden vastgesteld.
** Wij begrijpen dat het een groot bedrag is. Wij bieden een traject aan waarbij we de leerlingen aanmoedigen en begeleiden om ook zelf een deel van het bedrag bij elkaar te verzamelen! Meld je hier aan voor een fondswerftraining.

Meer weten – over het programma en de begeleiders? Vraag informatie aan.

En kom naar een informatiebijeenkomst!

SELJORD Folkehøgskule

In samenwerking met Seljord Folkehøgskule laten we je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je soms zelf denkt. Normaal gesproken kunnen alleen jongeren die hun examen behaald hebben terecht bij één van de tachtig Folkehøgskolen in Noorwegen. Zij krijgen een jaar de tijd om te ontdekken wat zij samen willen en kunnen bereiken in het leven. De school wordt internationaal geroemd. ‘t Wylde Leren maakt deze vrije en avontuurlijke levensschool toegankelijk tijdens je middelbare schooltijd.

Volg @seljordfhs op Instagram!

LOCATIE en activiteiten

Noorwegen is met haar vele nationale parken, adembenemende fjorden en winterse, uitgestrekte landschappen een fantastische locatie om avonturen te beleven. Wij gaan de Noorse natuur beleven vanuit ons basiskamp: een hut in de bergen zo’n 20 minuten van de Seljord Folkehøgskole in Noorwegen.

Enkele voorbeelden van actviteiten:

  • Belkimmen van ijswanden
  • Snowboarden/skiën
  • Koken op een eigengemaakt vuur
  • Eigen bestek maken uit hout
  • Sleeën met een hondenslee
  • Slapen in een zelfgegraven sneeuwhol

Een actieve en sportieve reis in de Noorse natuur! Lijkt het jou geweldig samen met een groep jongeren te kunnen overleven in de winterkou? Bind dan je sneeuwijzers onder, haal je skipak uit de kast en leer een excursie plannen terwijl je de sterrenhemel (of misschien zelfs wel het Noorderlicht!) bestudeert.

Volg @wyldeleren op Instagram!