Samenwerken met scholen

Er zijn grofweg drie oplopende niveaus van samenwerken:

1. Duim omhoog: Scholen geven toestemming aan een individuele leerling. Elk jaar wordt opnieuw beoordeeld of een leerling toestemming krijgt. Er hangt een poster in de school.

2. Handen schudden: Scholen nemen ‘t Wylde Leren op in het schoolprogramma en ‘t Wylde Leren geeft kleinschalige voorlichting op scholen. Er is een vaste contactpersoon op school en een standaardprotocol voor als een leerling zich aanmeldt.

3. WIN-WIN: Scholen omarmen ‘t Wylde Leren. Ze vinden het bij de identiteit van de school horen, gebruiken het voor de werving van leerlingen en hebben invloed op de programma’s tijdens de reizen. Bovendien wordt er voorafgaand aan reizen een bijeenkomst op school georganiseerd. Ook docenten van deze school gaan mee om zich te ontwikkelen en/of we organiseren op de school afgestemde educatieve reizen, zoals introweken.

Vanzelfsprekend is optie 3 waar wij op termijn met de meeste scholen naartoe willen. Op die manier vervullen wij het beste de behoefte en wensen van scholen en leerlingen. We ontwikkelen onze programma’s op basis van brainstormavonden met leerlingen, docenten, ouders en onderwijsprofesionals. Zo zijn wij na gesprekken met verscheidene scholen tot het programma Wad’n Avontuur gekomen, om leerlingen bewuster bezig te laten zijn met hun studie- en profielkeuze.

Wilt u als school ook samenwerken met ‘t Wylde Leren om een avontuurlijke, educatieve reis te organiseren? Neem contact met ons op.

Docententraining avontuurlijk leren.

Toestemming voor reizen onder schooltijd.