We zijn nu een week onderweg, en het is fantastisch!

Een greep uit de vele initiatieven die we al bezocht hebben:
We hebben maandag zeewier geplukt op Neeltje Jans en een zelfvoorzienend, van lokale materialen gemaakt Tiny House bezocht.
Op dinsdag hebben we ‘Een Bunder Kunst’ bezocht in Goes. ’s Avonds keken we een documentaire: de ‘Fantast’ over het leven van een kunstenaar. Woensdag zijn we in de Muyehof biodynamische appels en peren gaan plukken, en hebben we ’s avonds pizza gegeten uit de steenoven. Om 21:30 waren we weer thuis.
Op donderdag was er ’s middags een zoutproeverij. We lagen toen in de haven Wemeldinge, waar hele fijne douches waren, dus iedereen heeft ook lekker gedoucht.
Vrijdag voeren we naar Antwerpen, waar we op het terrein van Stormkop lagen. Die avond zijn we eerst bij een leeg binnendok gaan kijken, waar je dus 7 meter onder water staat. Daarna gingen we door naar de repetitie van een ‘verrassingsspektakel’: drie hijskranen die op muziek bewogen, met allemaal lichten en een enorme vlinder (26 bij 37 meter). Helaas hebben we die niet meer omhoog zien gaan, omdat het te laat werd.
Zaterdag hebben we aan het eind van de ochtend met z’n allen 800 kg rogge aan boord gesjouwd, dat moet allemaal naar Friesland, het ligt nu in de bedstee. Zaterdagmiddag hebben we plastic verzameld op het ‘strand’ in de bocht van de Schelde. Er lag daar zoveel plastic, en het zat ook zo ver de bodem in, dat het onmogelijk was om het schoon te krijgen. Iedereen schrok enorm, en we zijn 3 kwartier bezig geweest. Resultaat: een volle kruiwagen en nog 2 emmers met plastic, en een stenenstrand dat er nog precies even smerig uitzag helaas. Van dit afval hebben we terug bij Stormkop een ‘Schelde-menu’ gemaakt: je lievelingseten van plastic. Die avond aten we soep en wafels en na het eten was er een kampvuurtje.
Zondag was er na de lunch eerst Happyhour (boot schoonmaken). Om 15:00 was er een concert van Matt Watts, we zijn een stukje gaan varen terwijl hij muziek speelde, dat was heel erg leuk. Zondagavond was er weer een kampvuur en is iedereen vroeg naar bed gegaan (in ieder geval geprobeerd), omdat we deze ochtend (maandag) om 6 uur door de sluis Antwerpen uit moesten. Op het moment van schrijven is iedereen bezig met huiswerk en worden er soms 6 mensen geroepen om te helpen met gijpen. We varen nu terug naar Nederland, naar de haven van Bruinisse of Wemeldinge.

We hebben elke ochtend (met uitzondering van zaterdag) 4 uur zelfstudie gedaan, dus volgens mij loopt iedereen goed met het huiswerk, sommigen lopen zelfs voor.

Ook het eten is heel erg lekker! Sonia staat altijd lang in de keuken om te zorgen dat wij lekker kunnen eten. Gelukkig krijgt ze soms hulp van mensen die klaar zijn met huiswerk, of in de vrije tijd zin hebben om te helpen met koken. We eten vegetarisch, soms veganistisch.

Ik hoop dat het bij iedereen thuis ook goed gaat,

Groetjes van de Groene Avonturiers!

– Amanda