Van 21 januari t/m 4 maart 2023 zijn negen middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur met Jouw Noorderlicht 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is Sanne van Porteum aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

 

Uitslapen en voorbereiden op de korte excursie

31 januari

Onze zelfstudie begint elke ochtend om half 8 maar vandaag mochten we lekker beginnen om 7.50 uur. Echt heerlijk. De dag begon dus al goed. We hebben zelfstudie voor vier uurtjes en gaan daarna lekker aan het “ontbijt”, eigenlijk is het al lunch maar dat maakt niet uit. De tijd gaat zoooo snel. Het voelt net als de tweede dag.. maar eigenlijk zijn we al één week. Ik heb het hier enorm naar mijn zin.

Na de lunch moesten we ons snel klaar maken om te gaan langlaufen. We zijn ons aan het voorbereiden op een korte excursie die er aankomt deze week. We gaan langlaufen naar een gebied en dan zetten we daar de tenten op om te gaan slapen. Best intensief voor de 1ste week, maar ik heb er wel enorm veel zin in. Ik slaap samen met mijn twee vriendinnen in één tent. Het wordt super gezellig!

Om 12 uur komt Olav ons ophalen met de bus om naar het gebied te gaan waar we ons voorbereiden op de excursie. Rond half 4 gaan we weer naar huis om onze warme maaltijd te eten. Het was vis met groente, het eten hier is zo ontzettend lekker. Na de maaltijd krijgen we even tijd voor ons zelf. Ik ga dan meestal met mijn vrienden naar het Viking gebouw om daar gezellig met ze alle te zitten en een beetje praten met muziek. Rond 8 uur gaan we naar het hoofdgebouw om onze laatste maaltijd te eten:“een broodmaaltijd”. Na het eten hebben we nog even een groepsactiviteit en gaan we naar bed. 

 

Schaatsen, film kijken en rondhangen in het Viking gebouw

1 Februari

We waren de dag zoals gewoonlijk om half 8 begonnen en hadden zelfstudie tot lunch. De lunch was een heerlijke uiensoep. Na de lunch hadden we geregeld dat we samen met Olav gingen schaatsen. Het was zo prachtig. Iedereen mocht schaatsen lenen van de school en het was super gezellig. Ik persoonlijk ben niet zo goed in schaatsen, maar het ging vandaag erg goed. Het uitzicht was echt om van te genieten na 2 uurtjes schaatsen gingen we naar huis om het “dinner” te eten. Dit waren zelfgemaakte patatjes met een stukje vlees en wat sla. Echt heel lekker zoals gewoonlijk!

Na het eten hadden ik en een vriendin van mij afgesproken om samen met een paar studenten van de campus een film te gaan kijken. Het was een erg leuke film. Voor de rest hadden we een beetje tijd voor ons zelf en gingen we rondhangen in het Viking gebouw. Daarna hadden we nog even een broodmaaltijd en toen was de dag alweer voorbij. Alles gaat zo snel.