Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Mika Heistek van het Zaanlands Lyceum aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Dag 5 – Maandag 22 mei 2023

Vanochtend moesten we bij het ontbijt ook meteen onze lunch maken, want meteen na de zelfstudie trokken we onze wetsuits aan en gingen we met het busje naar het meer om te gaan kajakken. Toen we daar aankwamen legde Asbjorn ons uit welke kajak we moesten kiezen en hoe ze werken, en daarna mochten we beginnen met varen. Om te oefenen deden we eerst wat rondjes vlak bij het strandje en daarna maakten we een klein rondje langs de oever, want in het midden van het meer zwemt het monster Selma, dus dat was te gevaarlijk.

Toen we terugkwamen bij het strandje leerden we wat je moet doen als je kajak omslaat en wat je moet doen om er weer in te komen. Na het kajakken hadden we wat vrije tijd, dus bleven een aantal mensen op de campus chillen en een aantal ging naar het winkelcentrum om even rond te kijken en om eieren te halen voor wafels (die waren niet heel goed gelukt). Na het avondeten gingen we op safari om elanden te spotten en we hadden er twee gezien!

Dag 6 – Dinsdag 23 mei 2023

Vandaag moesten we een uur eerder stoppen met de zelfstudie, want we gingen een wandeling maken naar de top van een berg. Het was een geweldige wandeling met een prachtig uitzicht alleen was het pad heel blubberig dus kwamen sommigen erachter dat hun schoenen toch niet zo waterdicht zijn. Ook lag er heel veel sneeuw waar je soms tot je schenen in zakte en Noortje zat daardoor vast. Op de top (Björgenuten, local peak) waaide het heel hard, maar toch was het gelukt om een groepsfoto en een steenmannetje te maken.
Toen we weer terug op de campus kwamen hadden we tijd om ons uurtje zelfstudie in te halen en om even te ontspannen. Daarna gingen we om 19:12 Titanic kijken en popcorn eten.

Morgen gaan we ons voorbereiden op onze eerste overnachting in het wild, want donderdag gaan we naar een eiland kajakken en daar ook slapen!