Tijdens het avontuur Fluitend door de Fjorden schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Lees jij mee met alle avonturen?!

Dag 1 – 18 mei 2022

Het Vertrek
We vertrokken iets na negen uur ’s ochtends vanaf Utrecht Centraal richting Eemshaven. Sommige van ons waren al sinds zeven uur op het station omdat ze bang waren om te laat te komen, maar daar hebben we het verder maar niet meer over. Na een lange dag treinreizen kwamen we om een uur of één aan in Eemshaven. Daar vertrok de gloednieuwe boot richting Kristiansand in Noorwegen! Behalve dat het geen nieuwe boot was, alleen maar een nieuw traject. Dat stond ergens in de kleine letters. Over klein gesproken, de kamers waren niet al te groot! Maar zo werken boten waarschijnlijk gewoon. De bedden sliepen wel lekker. Aan boord hebben we lekker rond gekeken in de restaurants, casino en theaterzaal en ons vermaakt door spelletjes te spelen.

Dag 2 – 19 mei 2022

Aankomst in Noorwegen
Het ochtend buffet was heel lekker en gevarieerd! Zeker een aanrader. In Noorwegen moesten we even sjouwen met zware tassen en koffers totdat we werden opgehaald door een vreemdeling genaamd Asbjorn. Hij bleek later een best aardige man te zijn.

Na een drie uur lange busreis kwamen we eindelijk aan op de Folkehøgskule in Seljord, waar Asbjorn ons een uitgebreide rondleiding gaf. Maar niet voordat we lekkere tomatensoep ophadden. Toen we allemaal eindelijk een kamer hadden gekozen (eenpersoons), was het al best laat en tijd voor het avondeten. Dat waren gewoon boterhammen. In Noorwegen eet je ’s middags warm en dat is eigenlijk best wel fijn.
Na het avondeten hebben we iemand is ‘m niemand is hem gedaan (trefbal), en verstoppertje in het gebouw. We konden wel wat beweging gebruiken na twee dagen reizen.

Dag 3 – 20 mei 2022

Theatersport, aka cult
Om 8 uur begon het ontbijt, en daarna kwam zelfstudie. Om één uur hadden we lunch, lekkere lasagne met naanbroodjes. We hebben wat Noorse spelletjes gespeeld, en een deel van de groep is naar het meer gewandeld om te gaan zwemmen, of om gewoon te wandelen.

’s Avonds besloot onze begeleider Vincent dat het een goed idee was om theatersport te doen. We zijn uiteindelijk niet verder gekomen dan de warming-ups, omdat die ons inspireerde om de stoelendans te doen en daarna weer te trefballen. Eén van de warming-up spelletjes zullen we nooit vergeten: Bob The Weasel. Tijdens dit spel sta je met de hele groep schouder aan schouder in een hechte cirkel, met één persoon in het midden. Achter de ruggen van de spelers om gaat een balletje rond, de Weasel. Terwijl de hele groep ‘Bob-the-weasel-keep-on-moving-keep-on-moving’ herhaalt, probeert de zoeker in het midden erachter te komen wie de Weasel heeft. Als degene met de Weasel ‘m omhoog houdt, zegt de groep ‘I saw the weasel, I saw the weasel’. Als je dit zonder context ziet, lijkt het op een soort ontgroeningritueel, of alsof we de duivel aan het oproepen zijn ;P

~ Guusje