Ik ben  Pippe, 17 jaar, en mee geweest op het Noorwegen avontuur 2020!

We hebben echt ontzettend veel gedaan in Noorwegen. We hebben 6 weken voornamelijk op de campus geleefd, maar ongeveer 4 keer per week zijn we de campus af geweest om op avontuur te gaan. Zo hebben we ijswanden beklommen, gesleed op een hondenslee, kampvuren gemaakt, leren langlaufen en in mijn geval ook geleerd te snowboarden.

Naast al deze losse vaardigheden, hebben we in totaal twee keer buiten geslapen (1 keer in een tent en 1 keer in een sneeuwgrot die je eerst zelf uit moet graven) en daarna een vijfdaagse expeditie gedaan. Je slaapt dan dus echt 4 dagen niet op de campus maar in een tent, sneeuwgrot of (als je geluk hebt) in een hutje.

Noorwegen is een heel actief avontuur! Ga daarom alleen mee als je het ook echt heerlijk vindt om veel buiten en actief bezig te zijn.

Tijdens de expeditie heb ik echt geleerd mezelf te vermaken (wat niet heel moeilijk is in een sneeuwparadijs) en mijn grenzen te verleggen. Op een gegeven moment zaten we namelijk in een sneeuwstorm en was het nog even spannend of we niet beter om konden keren…… We hebben het wel gehaald hoor! Maar het was even doorbijten. Het is een heel actief avontuur alles bij elkaar! Ik raad je daarom alleen aan om mee te gaan als je het ook echt heerlijk vindt om veel buiten en actief bezig te zijn. Je komt er niet voor je rust :)

Wat ik het meest van heb genoten, is de vrijheid en de verantwoordelijkheid die je daar hebt. Alleen al het uitzicht op de bergen en bomen, hebben mij het gevoel gegeven dat ik bijna alles kan maken en iedereen zou kunnen zijn die wil zijn. Het is echt heel anders in Nederland: 6 weken geen ouders en meer je eigen gang kunnen gaan. Het is echt een heerlijke en onvergetelijke ervaring geweest!