Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Kee uit Den Haag aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Hoi ik ben Kee en ik ben mee met de reis naar Noorwegen deze lente. Ik ben meegegaan met het Wylde Leren, omdat ik klaar was met het saaie leven in Den Haag. Het is onze derde dag in Noorwegen en we beginnen nu allemaal een beetje te wennen aan het leven hier. Gisteren zijn we naar een heel gezellig, maar apart marktje geweest en vandaag zijn we gaan klimmen en hebben we genoten van een adembenemend uitzicht. In deze blog ga ik jullie vertellen over onze avonturen van de afgelopen twee dagen.

Dag 3 – Zaterdag 20 mei 2023

 

Gisteren was onze eerste volle dag in Noorwegen. We begonnen de dag met een ontbijtje en daarna moesten we aan zelfstudie, dan werk je vier uur lang aan je schoolwerk. Toen dat (eindelijk) voorbij was gingen we naar een soort markt in het dorp. De markt deed ons een beetje denken aan Koningsdag, omdat iedereen tweedehands spullen verkocht. Maar de dingen die de mensen hier verkopen waren net anders dan dingen die je op de Nederlandse markt zou vinden. Zo waren er bijvoorbeeld enge poppen, schoenen van ijsberenvel en een berenhuid. Vervolgens was er ook nog een motor show. Mensen vlogen op motoren over hoge obstakels heen en maakten draaien en salto’s. We hielden ons hart vast. Na de show zijn we nog even naar de supermarkt geweest om Noorse chips te halen en daarna weer naar de campus. ‘s Avonds hebben we nog een wandeling gemaakt, dat was echt heel erg mooi.

Dag 4 – Zondag 21 mei 2023

 

Vandaag begon de dag weer met zelfstudie. Daarna zijn we naar een rots toegegaan om te gaan klimmen, dat was heel erg leuk. We moesten alleen wel hele harde, kleine schoenen aan. We hebben nog steeds pijn aan onze tenen…

Toen we terugkwamen hebben we avond gegeten en daarna hadden Marenne en Alena een verrassing voor iedereen: ze hadden een pubquiz gemaakt. Hij ging onder andere over Selma (het zeemonster van Seljord) en Samantha (een skelet dat we in de gymzaal hadden gevonden).

Morgen gaan we leren wat je moet doen als je omslaat met een kayak, ik hoop dat het water niet al te koud is!