Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Noortje Biemond uit Lelystad (Porteum) aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Dag 11 – Zondag 28 mei

Onze eerste rustdag. Na dagenlang avonturen beleven, hebben we even goed kunnen rusten. Maar je raadt het al… helaas weer zelfstudie, maar deze keer niet in de ochtend, maar in de middag. We mochten namelijk uitslapen. Na alweer de saaiste 4 uur van ons leven, hadden wij eindelijk vrije tijd. Ook al is het een rustdag, sommige mensen moesten alsnog hard schoonmaken.

Nadat we allemaal klaar waren met zelfstudie, genoten we van een overheerlijk stukje pizza. En als kers op de taart, kregen we na de pizza’s nog een stukje brownie die Mika en Marenne hadden gebakken. Die was overigens veel te lekker en het was dan ook echt jammer toen hij op was… In de avond hadden Malou en Kee een prachtige slideshow gemaakt van al onze belevenissen in de afgelopen week. Daarna deden we nog stoelendans en de mensen die niet meededen, konden de rest lekker uitlachen. Laat in de avond, was een klein groepje nog gaan poolen in de kelder, waar ze geïnspireerd werden door een paar grafstenen en besloten de hele woonkamer griezelig te maken.

Dag 12 – Maandag 29 mei

Maandagochtend kwamen mensen vraagachtig de woonkamer binnen. De griezelachtige sfeer was niet echt gelukt, want mensen dachten met de versieringen meer aan kerst. Dat was dus niet helemaal geslaagd. Net als iedere dag, begint de dag helaas weer met zelfstudie. Toen dat voorbij was, gingen we lunchen. Na de lunch gingen we met Asbjørn naar een erg leuk skimuseum in het nabijgelegen Morgedal, het Norsk Skieventyr Museum, waar we alvast wat inspiratie hebben opgedaan voor als we gaan skiën op een gletsjer volgende week. Daarna zijn we nog een hike gaan doen naar een top. Het was erg steil, waardoor het erg vermoeiend was, maar toen we op de top kwamen, was het de tocht helemaal waard. Er was een fijn randje waar je op kon zitten met een prachtig uitzicht.

Terug op de campus werd het tijd voor het avondeten: Hamburgers! Na het eten van de heerlijke hamburgers kwam het avondprogramma. Debatteren met als prijs een chocolade reep die we uiteindelijk allemaal (of niemand) hebben gewonnen. Daarna was de dag alweer om en gingen we naar bed.

Morgen worden we opgedeeld in groepjes en moeten we zelf onze weg vinden naar een grot… Spannend!