Trainee Mart schrijft een uitgebreide blog tijdens het avontuur Jouw Noorderlicht. Volg hem tijdens de 6 weken die hij in Noorwegen.

Zondag 06 februari 2022
Voor de eerste keer even lekker uitslapen, geen 7 uur maar 9 uur. Rustig ontbijten met pannenkoeken en dan een keer geen zelfstudie, dat klopt. Onze eerste dag geen school. Een echte rustdag. Of in ieder geval tot de avond. Deze dag was Meike ook jarig. Tijdens het ontbijt hebben we gezongen en als cadeau kreeg ze een setje leuke sokken.

Samen met Adriaan, Juliette en Charlotte maakten we een vegan brownie voor Meike. Of eigenlijk een normale brownie met een vegan recept. In plaats van de vegan vervangers gebruikten we wel gewoon eieren en boter. Hij was wel erg goed gelukt. Voor de lunch hadden we tosti’s, boterhammen in een wafelapparaat. We hadden er maar 1, daarom stond er een
lange rij voor.

Na de tosti’s was Anna V een prachtig sneeuwlandschap aan het schilderen en Eveline een liedje aan het schrijven. Ik
ging hierbij zitten en tekenen. Eerst een aantal machines uit het skimuseum geprobeerd na te tekenen, wat niet heel goed
lukte. Daarna kwam Anna V met een foto van de kamer met lange tafel welke ik ging natekenen. Dit was al een stuk
makkelijker en ging goed alhoewel de verhoudingen niet helemaal klopten. Zo waren de bank, tafel en stoelen veel te
klein. Ondertussen ging de langlauf groep weg. Ik was nog aan het twijfelen of ik mee wilde. Ik heb uiteindelijk besloten om het niet te doen en ging even later met Sofie, Charlotte, Friso en Anna O een kleine wandeling maken. Bergop naar de top en toen terug bergaf.

Als avondeten hadden we pizza. Ik mocht deze gaan maken met Juliette. We hadden geen geraspte kaas dus hebben we normale kaas gesneden. Het was wel lekker alhoewel het meer als een pizzabroodje smaakte dan een echte pizza. Anna V gaf de fotodienst door aan mij. Ik moet het dus morgen doen.

Dit was de eerste dag dat ik de dagelijkse work-out niet heb meegedaan. Het was de avond dat we gezellig bij een kampvuur zaten en ook was het de nacht dat we buiten gingen slapen. Met een matje, rendiervacht als isolatie en een goede slaapzak lagen we daar. In slaap komen ging goed ondanks dat ik het redelijk koud had.

Maandag 07 februari 2022
Rond 4 uur ’s nachts werd ik wakker. Ik ging kijken naar de sterren, ik zag de grote beer, een aantal andere mooie sterren en 4 vallende sterren. Natuurlijk ook 4 wensen gedaan :) Na een half uurtje viel ik wel weer in slaap.

Toen ik opstond had ik het erg koud. Ik keek om me heen en zag dat mijn rendierhuid helemaal bij mijn voeten lag en dus onder mijn lichaam weg was. Dit was het hele ding dat mij warm zou moeten houden. Eenmaal binnen werden mijn benen maar niet warm. Mensen gingen na de zelfstudie nog ijsklimmen maar ik, Anna V en Meike bleven in het huisje. Mijn benen waren namelijk nog steeds koud na 4 uur binnen zitten. Ik ging douchen om iets warmer te worden en had voor de rest van de dag rust en hier was ik blijkbaar wel aan toe.

Ik heb een paar kleine dingen gedaan zoals de was. Deze stopte Manon in de centrifuge zodat het iets droger werd. De echte droger en de centrifuge in de andere wasmachine waren namelijk kapot. Toen die klaar was, gebruikte ik mijn koffer als wasmand en heb ik het naar boven gedragen, beetje geïmproviseerd opgehangen en laten drogen.

Voor het avondeten dekte ik de tafel met Manon en Anna V. We hadden de tafels in een vierkantje gezet waardoor iedereen naar elkaar kon kijken. Dit was gezellig maar ook onhandig. Ook had ik nog een beetje ukelele gespeeld, geen liedje ofzo, gewoon een paar snaren. Deze had Sophie meegenomen en het was erg leuk. Het liedje Riptide en nog een ander liedje worden veel gespeeld.

Morgen moet ik het ontbijt voorbereiden en is Gijs jarig. Sowieso voel ik me al moe. Ik heb dus besloten om op tijd te gaan slapen (23:00). Vandaag had ik fotodienst, maar omdat ik niet mee was met de activiteit en dus eigenlijk geen foto’s had,
ga ik het morgen doen.