Tijdens het avontuur Fluitend door de Fjorden schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Lees jij mee met alle avonturen?!

Dag 10 – zaterdag 28 mei 2022
We begonnen vandaag weer met ontbijten, dat ik samen met Evi moest klaarzetten. Zoals elke dag: Yoghurt met muesli of/en brood. Na het ontbijt begonnen we met de zelfstudie, die niet heel soepel verliep omdat 3 wespen het voor elkaar kregen om binnen te komen, ook al hadden we na de 1ste het raam dicht gedaan.

Na de zelfstudie gingen we lunchen, wat vandaag pasta rode saus was met wat restjes van gisteren. Vanmiddag gaan we voor 10 dagen op een trip naar de westkust. Dus aan het einde van de lunch vertelde Asbjorn wat over wat we allemaal gingen doen en wat we moesten meenemen. Na de lunch begonnen de meeste mensen met inpakken en skischoenen passen, maar Damiaan, Bruno en ik moesten nog de keuken opruimen en enorm veel pannenkoeken maken voor vanavond, voor als we buiten in ons tentje ergens tussen de sneeuw zitten. We hebben rond de 30 à 40 pannenkoeken gemaakt denk ik.

Toen wij eindelijk klaar waren na 2 uur bakken, konden wij ook beginnen met inpakken. Dat duurde wat langer dan we hadden verwacht. Iedereen was uiteindelijk om 17u klaar met zijn/haar eigen spullen inpakken. En rond 19u konden we eindelijk vertrekken. We moesten namelijk ook nog eten inpakken, schoonmaken, de kajaks op de trailer laden en nog veel meer kleine klusjes.

Uiteindelijk hebben we ongeveer 2,5 uur gereden tot we in een prachtig sneeuwlandschap uitkwamen, waar iedereen heel blij van werd. Uiteindelijk stopte we ergens, verdween Asbjorn even om een plek te zoeken, en toen hij wat gevonden had konden we gaan. We begonnen met onze tentjes opzetten en dat ging eigenlijk erg soepel. Toen konden we onze slaapplek klaar maken, en toen we allemaal klaar waren konden we begonnen met het avondeten. (Het was toen inmiddels 23:30) We hebben wat heerlijke pannenkoeken op, en toen gingen we bijna meteen slapen omdat we allemaal zo moe waren. We hebben geslapen op een matje, daarop een rendierenvel en daarop de slaapzak. Het sliep echt heel lekker.

Dag 11 – zondag 29 mei 2022
Vandaag werden we om 8 uur wakker, en hebben we naast een grote steen ontbijt gemaakt. We hadden wat kleine kookstelletjes op spiritus en daarop hebben we wat havermoutpap gemaakt met water, en je raad het niet: Havermout! Daarop hadden we nog wat nootjes, rozijnen, suiker en honing, wat het wel wat lekkerder maakte, maar ik zou het thuis niet vrijwillig eten. Maar om het zo op een kookstelletje nadat je net wakker bent geworden omringd door bergen vol met sneeuw te maken. Dat maakt het wel wat eetbaarder omdat het gewoon leuk was om te maken.

Nadat we hadden ontbeten ging iedereen zijn/haar tent opruimen en afbreken om daarna te gaan sleeën. Maar Bruno en ik gingen op idee van Asbjorn een kleine hike maken naar een berg top in de buurt. Het was ongeveer 45 minuten naar boven lopen, wat nog best uitdagend was want het was erg glad en als je daar op sommige delen uitgleed gleed je met de sneeuw wel nogal een stuk naar beneden. Er was ook nog een beekje waar we wat water hebben gedronken. Wat echt enorm lekker water was, gewoon heel puur, verfrissend, koud water. Eenmaal op de top hebben we daar even van het uitzicht genoten, gezwaaid naar de andere en toen zijn we weer met de afdaling begonnen. Dat was vooral naar beneden glijden. Met je kont op de sneeuw en je voeten in de sneeuw drukken om te remmen. Binnen 20 minuten waren we weer beneden.

Toen we weer beneden waren moesten we snel de tent opruimen, hebben we nog even een paar keer van een heuveltje afgegleden met een soort matje/slee. En toen moesten we naar het busje lopen met twee loodzware rugzakken, een matje, een tenten zak en nog een matje. Dat was nogal een uitdaging. Uiteindelijk hebben we maar gewoon wat spullen in de sneeuw achtergelaten en zijn we een keer teruggelopen. Bij het busje kregen we een lekker broodje van onze vriendelijke beer Asbjorn om weer op kracht te komen. We hebben nog even aan Asbjorn de alwetende gevraagd wat we voor een rare poep hadden gezien op de berg en toen konden we weer vertrekken door naar het vakantiehuis van Asbjorn waar we de komende 9 dagen gaan verblijven.

Na een tocht van 2 uur kwamen we daar aan. Het huisje zit direct aan een fjord en zit naast het vakantiehuisje van zijn broer. Hij is in dit gebied opgegroeid, dus hij heeft er heel erg veel over te vertellen. Toen we een beetje waren neergekomen gingen we barbecueën, en daarna gingen sommige mensen een wandeling maken en ik ging met Damiaan vissen. Dat hebben we ongeveer 2,5 uur gedaan. Ik heb jammer genoeg niks gevangen, maar Damiaan heeft wel 1 rode poon gevangen die we Bernard hebben genoemd. Die hebben we ook weer teruggegooid. Na het vissen hebben we nog een spelletje gespeeld en hebben we nog een beetje gepraat en toen zijn we gaan slapen.

Mees