Dag 1 – Zondag 25 september
Ik had al mijn spullen al ingepakt en had er heel veel zin in. Ik ging met mijn moeder aan de rit van een uur beginnen. Eenmaal in Zierikzee was ik als eerste van de trainees. Na even te wachten kwamen er al meer mensen. Nadat alle ouders de kamers hadden gezien en de vele tassen naar binnen waren, werd er nog even thee en koffie gedronken. Na afscheid van de ouders genomen te hebben, was het tijd om te vertrekken.

Eén van de ouders had een aftercry party georganiseerd. Hier zouden de ouders met een bood naartoe gaan. Echter waren de ouders ons nog even gaan volgen. Tijdens het uitgelegd krijgen van de hoofdregel ‘val niet van boord’, werden we dus heel erg afgeleid door de ouders die nog even naast ons voeren. Al snel nadat de ouders omgekeerd waren, gingen we de fok hijsen. Nadat we onder de Zeelandbrug door gezeild waren (we hebben als uitdaging om alle bruggen te tellen die deze reis op ons pad komen) gingen we ook het grootzeil hijsen. En even later ging ook de kluiver de lucht in. Hiervoor moest eerst een net aan een dikke stok naar beneden getakeld worden en daarna moest er iemand in het net klimmen om de lijnen van het zeil af te halen. Daarna kregen we ook nog wat uitleg over de namen van de zeilen.

Na de zeilen gestreken te hebben gingen we de sluis in waar we ’t Wylde Leren logo op de sluismuur hebben getekend. Na nog even op de motor gevaren te hebben, kwamen we bij de ligplaats. Rond 19.00 gingen we avondeten. En terwijl er twee mensen vrijwillig de afwas aan het doen waren, had de rest van de groep besloten hoe we de corvee dienst in gingen delen, dit was ongeveer hoge wiskunde.

Als afsluiter gingen we als groepsactiviteit een mindmap over onszelf tekenen en verven. Tijdens deze activiteit werd de tijd van de wekker: 6.50 en de bedtijd: tussen 21.00 en 22.30 besloten. Na de groepsactiviteit besloten sommigen al naar bed te gaan en andere gingen nog even uno spelen en thee drinken. En rond 22.50 lag iedereen in bed.

~ Liesl Oderwald