Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier/begeleider Walther Lenting uit Texel aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Dag 30 – Zaterdag 17 juni

De laatste dag van de terugreis. Gisteravond een slotfeest gehad met een leuke band op de boot. Daarna wilde bijna iedereen onder de douche om het zweet van het dansen af te spoelen en was het om 01:00 zo’n beetje slapen gaan. We hadden afgesproken om om 7:30 al weer te gaan ontbijten. We stonden ingeschreven voor het luxe ontbijtbuffet. En dat zag er ook geweldig uit. Iedereen was een soort van op tijd en we konden rustig onze borden en bakjes vullen met poffertjes, zoete broodjes, scrambled egg, fruit, croissants, diverse soorten kaas, geroosterd brood, crackers, en voor de hardcoreontbijters muesli, yoghurt, paprika en tomaat.

Daarna was het spullen inpakken en wachten op de aankomst. Vanuit Emden met de bus naar Groningen, daarna de sprinter naar Leeuwarden en uiteindelijk de intercity naar Utrecht. Daar stonden bij het Nijntje-treintje de ouders ons op te wachten. Na 30 dagen weer herenigd. In de trein nog Vikinggeluiden als ‘ik heb mijn ouders helemaal niet gemist’, maar aangekomen in Utrecht was het weerzien toch aanzienlijk intenser dan na een middagje weg zijn.

En zo hoort het: een mooie reis met veel afleiding en daarna een warm weerzien. En ja, het is jammer dat het voorbij is maar we hebben herinneringen om te koesteren en een reünie om naar uit te kijken…

Rust nog even uit want vanaf maandag wordt het leven weer ouderwets en begint voor veel van jullie de laatste toetsperiode. Succes!

Bedankt voor de mooie weken!