Van 18 mei t/m 17 juni 2023 zijn negen middelbare scholieren en drie begeleiders op avontuur in Noorwegen met Fluitend door de Fjorden 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is avonturier Tess Wolffgramm uit Lelystad (Porteum) aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!”

Dag 9 – Vrijdag 26 mei

Na de nacht te hebben overleefd in de wildernis werden we helaas wakker gemaakt door een wekker die niet uit was gezet. Heel vervelend natuurlijk, want dat was een dag waarop we konden uitslapen. De meesten hebben daarna wel weer geslapen en we werden rond een uur of 9.00 wakker gemaakt door Asbjørn met het bericht dat het ontbijt klaar was. Lekker, voor het eerst warm ontbijten bij het kampvuur wat aangemaakt was. We hebben daar ongeveer een uur gezeten en zijn daarna gaan inpakken om weer terug te gaan naar de campus. Dat duurde ook weer een uur, waardoor we om een uur of 11.00 weg gingen.

We hadden bedacht om eerst een rondje om het eiland te maken en daarna terug te gaan naar de campus. Toen we het rondje aan het maken waren, was het redelijk wind stil. Maar toen begon het te waaien. Weer met de windsnelheid van de dag daarvoor, maar nu in de rug, waardoor de kajak niet een rechte lijn bleef en we helaas meerdere keren moesten stoppen om even uit te rusten. Bij de laatste stop zei Asbjørn dat er een mooie plek was om te gaan cliffjumpen. Mika, Kee, Marenne, Noortje, Alena en Walther hebben gesprongen in het koude water.

Toen we na een grote struggle weer terug waren op de campus zouden we taco’s voor lunch hebben, maar toe kwamen we er achter dat het eigenlijk wraps waren. Het was nog steeds lekker hoor. Na de lunch (die om 16.00 uur was) had het grootste gedeelte van de groep geen energie meer en speelden cards against humanity. De 5 die wel energie hadden gingen in de gymzaal ping-pongen, volleyballen, batmintonnen en hockeyen. Daarna had niemand meer energie en was er een leuke puzzel van het noorderlicht gevonden en werd dat het groepsproject voor de volgende weken.

Dag 10 – Zaterdag 27 mei

Helaas hadden we weer 4 uur zelfstudie. Gelukkig stond er daarna een leuke hike op het programma. Toen Asbjørn kwam om ons op te halen vertelde hij dat wij zijn persoonlijke verhuisploeg waren, want hij was net een week daarvoor verhuisd en hij had nog een tafel nodig. Na een lange rit in het busje kwamen we bij het huis waar we de tafel op moesten halen. Een heel gedoe, want het was een nogal grote en zware houten tafel. Iedereen moest de tafel verplaatsen met muizenstapjes, waardoor het er heel erg hilarisch uit zag. We dachten na de tafel verplaatst te hebben dat we naar de hike konden gaan, maar nee natuurlijk niet. We moesten nog wat bankjes en stoelen verhuizen. Asbjørn kreeg voor de hoeveelheid geld die hij uitgegeven had nog een tas vol met gratis glazen.

Nu klaar te zijn met de verhuizing konden we eindelijk naar de hike gaan. Een deel van ons hadden ook onze klimspullen mee genomen, omdat er ook een rots was waar je heel goed op kon klimmen. 6 mensen van de groep hebben besloten om te klimmen. De groep bestond uit: Marennne, Noortje, Alena, Mika, Sarah en ik. De rest van de groep besloot te wandelen en was daarna helemaal op en was uit eindelijk niet zo blij met de keuze die ze gemaakt hadden. De groep die geklommen had moest uiteindelijk nog een half uur wachten op de groep die ging wandelen. Toen de groep er eindelijk was gingen we naar het huis van Asbjørn om daar lekker te barbecueën. We kwamen erachter dat ze in Noorwegen echt heel veel vlees eten en we kregen het dus niet helemaal op. Na het eten zijn we teruggelopen naar de campus en zat de dag er alweer op.

Morgen is het zondag en mogen we uitslapen!