Dag 2 – Maandag 26 september
De eerste activiteit die we hadden op maandag was wildplukken. We hebben vanalles gevonden en gelukt: eikels, kruidige bladeren, appels, rozenbottel, bramen en blauwe besjes. Tijdens het wildplukken werd er een leuk verhaaltje verteld over het harig wilgenroosje. In de wilgen leven de kabouters en in de rozen leven de elfjes. Toen waren er een kabouter en een elfje die verliefd werden. Ze konden niet gaan wonen in de wilgen en ze ook niet in de rozen gaan wonen. Dus maakte ze het wilgenroosje zodat ze samen konden wonen. Het wildplukken was heel gezellig en leerzaam, jammer alleen dat het een beetje regende.

Na het wildplukken hadden we zelfstudie tijd en het ging heel goed, want het regende en niemand wilde toch naar buiten. Ondertussen werd er een lekker lunch bereid met een aantal dingen van het wildplukken. Brandnetels door de soep, zevenblad, hondsdraf, walnoten en appels door de salade. Heel erg lekker!

Toen we vrije tijd hadden gingen we met de groep en Ruben (oud-trainee) naar Goes centrum, want we moesten een cadeautje kopen voor Merel. Goes was heel leuk om doorheen te lopen en we hebben ook leuke cadeautjes gekocht voor Merel die woensdag jarig is. Bij het avondeten hadden we een soort stoofpotje, vegetarische natuurlijk ; ) En ook daar werden weer een dingen gekookt met wat we hadden geplukt.

We waren pas laat klaar met het avondeten, dus nadat we hadden afgewassen en de boot schoongemaakt was er nog even tijd om in onze boekjes te schrijven om daarna lekker te gaan slapen.

~ Faye Vreeburg