Van 21 januari t/m 4 maart 2023 zijn negen middelbare scholieren en twee begeleiders op avontuur met Jouw Noorderlicht 2023. Tijdens het avontuur schrijft elke leerling/begeleider een blog over een aantal dagen. Dit keer is Erik Paans aan de beurt. Lees jij mee met alle avonturen?!

Zeven uren zelfstudie

Dag 15 – Zaterdag 4 februari
Op deze dag gebeurde er in het algemeen niet zo veel. Aangezien we net een kleine expeditie achter de rug hadden was er nog veel leerwerk dat gedaan moest worden. En omdat iedereen de volgende dag graag vrij hield besloten we om een deel van de zelfstudie van zondag op zaterdag te doen. In plaats van de 4 uren zelfstudie hadden we er dus 7. Het was het in elk geval waard aangezien we hierdoor een vrije zondag hadden.

 

Trucjes leren in Raukleiv

Dag 16 – Zondag 5 februari

Op deze dag ging heel de groep naar het skigebied Raukleiv. We vertrokken redelijk vroeg en hadden dan ook middageten bij de piste. Er staat tegen de piste een huisje met een plek om vuur te maken, dus brachten we broodjes en knakworsten mee om boven het vuur klaar te maken. Ik vond zelf dat de mensen die probeerden te leren om te snowboarden en te skiën (Sammy en Sanne snowboard en Thijmen skiën) al snel vooruitgang toonden. Het was leuk om te zien hoe de bochten steeds soepeler gingen en de snelheid steeds meer toenam.
Voor mij was de uitdaging vooral te vinden bij de schans. Maar zonder strijd geen overwinning, dus ik ben ook best wel vaak gevallen bij de landing. Dat was echter alleen maar leuk want daardoor zochten de Noorse kinderen die daar bijna elke dag kwamen contact en raakten we in gesprek. Als je het aardig vroeg dan hielpen ze je ook met het leren van nieuwe trucjes. Ook lieten ze me allemaal nieuwe off piste routes zien die ik nog niet kende.
Al met al denk ik dat dit voor iedereen een best leuke middag was. De avond was niet heel anders dan ons nieuwe normaal. We aten heerlijk en vulden onze vrije uren met het zitten kletsen in de woonkamer en ik zelf train vaak in de avond nog wat om beter te worden in basketbal en mijn conditie op peil te houden.