Wij proberen onze avonturen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, de grootste uitdaging daarbij is het kostenplaatje. Afreizen naar Noorwegen, een zeilschip huren, begeleiding door de juiste (onderwijs)experts, etc. Deze kosten zorgen ervoor dat je voor onze avonturen toch aardig wat centjes moet neertellen. Dit kun je zien als een nadeel, maar er zitten zeker ook voordelen aan!

Dat niet iedereen zomaar een paar duizend euro kan ophoesten, realiseren wij ons heel goed. Wat doe je dan als je toch graag mee wilt op avontuur? Als stichting hebben wij een begeleidingstraject opgezet om je te helpen om het geld zelf bij elkaar te sparen! Je avontuur begint dan ook niet pas op de dag van vertrek, maar al veel eerder, bij het inschrijven onder voorbehoud! Velen gingen je voor, zo ook Finn.

Het zelf bij elkaar sparen van (een deel van) het geld voor jouw avontuur is een leerzaam traject. Je leert de waarde van geld beter waarderen en je zult nog gemotiveerder zijn om er een geslaagd avontuur van te maken als je eenmaal op reis bent. Maar wat doen wij als stichting om je hierbij te helpen? 

Fondswerftraining ’t Wylde Leren

Een aantal keer per jaar organiseren wij een fondswerftraining. Om deze dag zo nuttig mogelijk te maken, vragen we leerlingen om zich hierop voor te bereiden. Dit doe je door zelf een plan en planning te maken van wanneer en op welke manier jij je geld wilt gaan verdienen. Ook schrijf je een motivatie. Waarom wil je mee met een avontuur van ‘t Wylde Leren? Want met goede beweegredenen zullen mensen je sneller geneigd zijn om je te helpen, dan wanneer je het alleen maar als een leuke vakantie ziet. (Dat zijn de avonturen namelijk ook echt niet!)

Op de dag van de fondswerftraining gaan we met alle motivaties, plannen en planningen aan de slag. Wat is realistisch? Welke mensen binnen/buiten je netwerk kun je benaderen? Samen met je mede avonturiers ga je brainstormen om nog meer creatieve ideeën op te doen, zo zijn er al muzieklessen gegeven, BBQ’s georganiseerd en fotokalenders gemaakt. Misschien kun je zelfs wel samen met een reisgenoot een campagne opzetten. 

Als alle plannen er dan liggen, komt de volgende stap. Op mensen afstappen en hen om hulp vragen. Dat kan best wel spannend zijn. Daar gaan we dan ook mee aan de slag! Met behulp van jouw motivatie ga je een pitch schrijven. Zie ook  Jouw pitch gaan we finetunen en natuurlijk oefenen. Voor jezelf, voor elkaar, voor ouders of voor de mensen die toevallig ergens op een terrasje zitten. Aan het einde van de dag ga je dus naar huis met heel veel ideeën en het vertrouwen dat jij je financiële doelen gaat behalen!

Ten slotte, houden we natuurlijk ook nadat je op een fondswerftraining bent geweest contact. We blijven graag op de hoogte van hoe jouw plannen zich ontwikkelen en helpen een handje als plannen toch weer aangepast moeten worden of als je toch weer even een peptalk nodig hebt om je vertrouwen weer terug te krijgen als het even tegen zit. Het geld groeit je dan misschien niet op de rug, maar samen gaan we het vinden.