Verbreed je kijk op de wereld, het klimaat en de maatschappij en laat je inspireren met deze 5 kijktips

Op Netflix kun je niet alleen terecht voor Riverdale en andere series om te bingewatchen. Je kunt er ook de beste docu’s vinden over bewustwording. In dit artikel delen wij de beste documentaires over klimaat en de maatschappij.

#1: The Biggest Little Farm


Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze een stuk door land ombouwt tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. “We had our plan. Nature had hers.” John Chester.
> bekijk op Netflix

#2: David Attenborough: A Life On Our Planet


In deze unieke documentaire kijkt de gevierde natuuronderzoeker terug op zowel de bepalende momenten van zijn leven als de schokkende veranderingen die hij heeft meegemaakt. De film gaat over de grootste uitdaging waarmee onze planeet wordt geconfronteerd maar biedt daarnaast ook een krachtige boodschap van hoop voor toekomstige generaties.
> Bekijk op Netflix

#3 Seaspiracy


Seaspiracy onderzoekt de wereldwijde visserij-industrie en laat zien hoe het menselijk handelen daarin wereldwijd zorgt voor veel schade aan het milieu. Gepassioneerd door het leven in de oceaan, gaat een filmmaker op pad om de schade die mensen aan mariene soorten toebrengen te documenteren – en onthult alarmerende wereldwijde corruptie.
> Bekijk op Netflix

#4 Journey to Utopia


Wanhopig over klimaatverandering besluiten filmmaker Erlend, operazangeres Ingeborg en hun kinderen hun boerderij te verlaten en zich aan te sluiten bij een ecologisch experiment: Project Permatopia. Het doel is helemaal zelfvoorzienend te worden. Maar de realiteit is een stuk moeilijker. Houden ze vol?
> Bekijk op NPO Start

#5 Fantastic Fungi


In Fantastic Fungi word je door de ogen van wetenschappers meegenomen op een cinematrip, door de wereld onder onze voeten. Daar bevindt zich een ondergronds netwerk aan schimmels dat ons kan helpen om oplossingen te vinden op de meest complexe medische kwesties en milieuproblemen.
> Bekijk op Netflix

Wil jij zelf ook een impact maken voor een mooiere toekomst? Ga met ons mee op avontuur!

In 2022 gaat ’t Wylde Leren vier keer op reis naar Noorwegen en op een Groene Koers door Nederland. De eerstvolgende informatie-avonden zijn woensdag 15 december, maandag 10 januari en dinsdag 25 januari. Meld je vrijblijvend aan voor meer informatie!